opc_loader
Filters
€ 16
€ 67
Leveranciers
Ensemble
Instrumentatie
Aantal spelers
Niveau
Instrumenten Groep
Instrument
Soort Boek

Dirkjan van Groningen

Dirkjan is professioneel drummer, percussionist, docent, arrangeur en componist en woont in Zwolle. Hij is geboren in 1971 te Kampen en kwam daar rond zijn 8ste jaar in aanraking met slagwerk bij de plaatselijke muziekvereniging A.M.D.G. Tijdens zijn middelbare schooltijd speelde hij in verschillende landelijk bekende showbands, slagwerkensembles blaas- en symfonieorkesten. In de zomer van1993 tourde hij met Dutch Boy Drum & Bugle Corps door Canada en Amerika om deel te nemen aan de Drumcorps International kampioenschappen. In datzelfde jaar begon zijn studie op het conservatorium in Zwolle, waar hij les kreeg van o.a. Jan Wissink, Peter Prommel en Peter Berk. In 1998 behaalde hij hier zijn diploma klassiek slagwerk. Het jaar daarna behaalde hij ook het diploma slagwerk lichte muziek.

Dirkjan geeft drum- en slagwerkles bij Quintus in Kampen en is hij als drummer actief in verschillende bands en gelegenheidsensembles. Om zijn kennis op het gebied van mallet techniek en rudimental drumming over te dragen wordt hij regelmatig gevraagd voor clinics en workshops in binnen- en buitenland. De afgelopen jaren was hij te gast in o.a. Duitsland, België, Frankrijk, Italië en Polen.

Dirkjan is creatief directeur van Percussion Books en Show & Marching Music. Voor Show & Marching Music schrijft hij muziek voor verschillende Europesche (marching) bands en (indoor) slagwerk ensembles. Dirkjan is de auteur van de populaire Snare Drum Basics methode boeken en wordt gesponsord door Roland Central EuropeMajestic Percussion Instruments, Salyers Percussion en Soultone Cymbals.