opc_loader

2016

2016 was in vele opzichten een geslaagd jaar. In deze blog wil ik graag een aantal hoogtepunten van het afgelopen jaar met je delen. Misschien vind je het niks of misschien is wel het begin van een leuke traditie. 

Afgelopen januari heb ik een aantal webinars mogen gegeven over alle nieuwe concert slagwerk uitgaven van de Amerikaanse uitgevers waarvoor Show & Marching Music de Europese distributie mag verzorgen. Het mooie van webinars is dat je op een interactieve manier mensen veel waardevolle informatie kunt geven die ze kunnen gebruiken voor hun vereniging. Ook voor mij zijn die webinars heel waardevol, want het is een mooie manier om je klanten eens te spreken. Als internetbedrijf heb je niet heel veel direct contact met je klanten. Tijdens een aantal webinars zijn dingen naar voren gekomen die klanten belangrijk vinden die ik absoluut waardevol vindt en waar ik zeker wat mee ga doen in de toekomst. 
Verder is januari traditioneel de workshop maand. Ook in 2016 heb ik voor het Cultuurbedrijf Noordoostpolder en Scala Centrum voor de Kunsten weer veel “Dirkjan de Vuilnisman” en “Drum DJ” workshops mogen verzorgen. Eind januari ben in samen met collega Marco Onstenk als docent te gast geweest tijdens de jaarlijkse MMC Workshop in het Duitse Rastede. Tijdens dit altijd super gezellige workshop weekend, waar jaarlijks zo’n 200 muzikanten uit heel duitsland te gast zijn, heb ik twee leuke dagen mogen beleven met een leuke groep mallet spelers van verschillende Duitse verenigingen. Ben altijd weer blij als het me gelukt is een heel weekend les te geven in het Duits. Ook leuk was dat ik, door de gesprekken die in in dit weekend met Frank Rohe van Mapex Germany gevoerd heb, het afgelopen jaar op een compleet nieuwe Mapex drumstel gespeeld heb bij Barcode. 

De maand februari stond vooral in het teken van de voorbereidingen van de eerste open dag van Show & Marching Music. De open dag was vooral bedoeld om mensen de gelegenheid te geven onze boeken, bladmuziek, mallets en stokken uitgebreid te bekijken en te testen. Verder waren er stands van collega ondernemers zoals, Majestic Percussion, Brass Atelier De Wilde, Rotex Textielbedrukking, Muziekcadeautjes en De Slagwerkplaats aanwezig en waren er workshops over o.a. Het stemmen van melodische slagwerkinstrumenten, show ontwerpsoftware en muzieksoftware.Het was een beetje een gok of het aan zou slaan, maar achteraf hebben we veel positieve reacties gehad van mensen die de open dag bezocht hebben. Zouden we dat ieder jaar moeten doen of vind je één keer in de twee jaar ook voldoende? Ik hoor het graag van je. 

In maart ben ik ook weer behoorlijk actief geweest met het geven van webinars over onze eigen nieuwe concert slagwerk uitgaven voor 2016 en ben ik bij een aantal verenigingen op bezoek geweest zodat ze onze mallets en stokken van Salyers en Smith op hun eigen instrumenten konden testen. Wil jij ook een keer advies over mallets en stokken, neem dan contact met me op. Ik maak graag een afspraak voor een bezoek aan jouw vereniging. 

April wat een behoorlijk drukke maand en begon dit jaar ( op vrijdag 8 april) met een bezoek aan de Musik Messe in Frankfurt met collega’s Richard Steur en Erik Zweers. Ik vind het belangrijk dit soort internationale vakbeurzen te bezoeken. Op deze manier ben je weer op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen op je vakgebied en weet je weer wat er nieuw uit is gekomen bij de verschillende collega uitgeverijen. Ook voor onze Percussion Books website kijk ik tijdens zo’n beurs altijd wat er nieuw is uitgekomen aan drum- en slagwerk boeken. Absoluut hoogtepunt van dit jaar is dat ik gevraagd ben een compositie te schrijven voor het bezoek van het koningspaar aan Zwolle op koningsdag dit jaar. Het mooiste was dat ik het zelf ook nog uit mocht voeren en dat ik mocht bepalen welke collega’s daar aan mee mochten werken. Ik wil daarom Jos van Elburg, Joost Visser, Jan Wolfkamp, Frank Ritsema en Erik Zweers bedanken voor de leuke samenwerking tijdens dit onvergetelijke project. Omdat ik de avond ervoor laat gespeeld had met Barcode zag ik er waarschijnlijk niet uit ‘s ochtends, maar dat viel toch niet zo op door de witte make up. We zijn een paar keer goed in beeld geweest tijdens de tv uitzending. Een te gekke ervaring!

Ook Mei stond weer bol van de webinars, ditmaal over onze compacte arrangementen voor marchingband, drumfanfares. Door de toevoeging van drums en percussie partijen aan onze marching band uitgaven komen onze marchingband uitgaven nu ook prima tot z’n recht in een concert situatie. Hierdoor zijn de meeste stukken nu ook goed te spelen door harmonie- en fanfareorkesten. Ook als je met een kleine afvaardiging van je vereniging straatoptredens wilt gaan verzorgen zijn deze acht stemmige arrangementen, door de vele verschillende blaas- en slagwerkpartijen zeer geschikt. Dit was eigenlijk de belangrijkste boodschap tijdens de webinars. Verder hebben we in mei een aantal veilingen georganiseerd via facebook live. Tijdens zo’n veiling kon je live meebieden op de bladmuziek die je kon horen en zien. Ik heb daar veel leuke reacties op mogen ontvangen en ga daar zeker mee door. 

Juni stond in het teken van mijn bezoek aan de Red Swing Low band in het Poolse Gryfice. Op vrijdag 3 juni mocht in naar Schiphol voor een workshop met de drumline van Red Swing Low (Flames Brothers) en het jureren van de eerste Poolse drumline battle. Wel een beetje lastig als je koffer niet meegekomen is met je vlucht, maar met de late vlucht (20:00) bleek de koffer dan toch meegekomen. Als afsluiting van de drumbattle heb ik (zaterdag 4 juni) een Drum DJ optreden mogen geven in een bomvol stadspark in Gryfice, waar zo’n beetje alle deelnemers van die dag op de dansvloer stonden. Wat een gaaf weekend en wat een heerlijk weer! Verder heb ik juni ook weer het jaarlijkse slagwerkspektakel tijdens de halve marathon van Zwolle mogen organiseren, waar veel drummers uit Zwolle en Emmeloord aan meegedaan hebben, met dit jaar als gastsolist de djembé speler Cheick Diop. Wat een energie heeft die man! Hij presteert het (zelfs tijdens de ramadan) de deelnemers en het publiek compleet uit hun plaat te laten gaan! Ook ben ik Juni aangenomen bij mijn nieuwe werkgever Quintus in Kampen waar na de zomer op donderdag drums-, percussie- en mallet lessen ga verzorgen. 

Begin juli mocht ik voor de tweede keer richting Rastede (Duitsland), ditmaal om een aantal Poolse verenigingen te helpen met de voorbereidingen op de Rasteder Musiktage die ieder jaar in het eerste weekend van juli georganiseerd worden. Meestal overnacht tijdens dit soort bij mijn vriend Hans Wilters (eigenaar Music & Marching Center) in Wahnbeck. Het was leuk om de mensen van Red Swing Low (Gryfice) weer te zien en het was nog leuker om de mensen van Gransdioso (Radom) weer te zien waar ik vorig jaar november twee te gekke concerten mee heb mogen doen. Vrijdag mooi de tijd gehad om (samen met Koen Otten) nog het een en ander bij te schaven aan de show van Red Swing Low. Ik kon de optredens helaas niet meemaken omdat ik zaterdag weer thuis moest zijn omdat er een cd opname gepland stond met het koor Out Of the Blue uit Nieuwleusen. Veel mensen weten dat niet maar het is ook mogelijk om Show & Marching Music in te huren voor een cd-opname van jouw koor of orkest. We hebben een behoorlijke kennis op dit gebied omdat we een aantal jaren voor DCE de audio voor de championships dvd’s verzorgt hebben in dolby 5.1. Na de laatste optredens met Barcode, waar we in de zomer veel tentfeesten mee doen, was ik toe aan vakantie met m’n gezin. We hebben eind juli/begin augustus twee heerlijk weken doorgebracht in Bretagne (Frankrijk). Na thuiskomst meteen weer aan de slag met Barcode om het lijstje met zomerfeesten af te werken. 

Eind augustus begon met verschillende start bijeenkomsten bij de verschillende muziekscholen in Kampen en Emmeloord. De eerste schoolweek was meteen een heftige met verschillende Drum DJ workshops op een middelbare school in Diever en een Djembé workshop op een kinderdagverblijf in Kampen. Hoezo twee uitersten…..? 

Ook in september weer een aantal webinars gegeven over onze compacte arrangementen voor marchingband, drumfanfare en blaasorkest. Behoorlijk veel gespeeld met Barcode en een keer zo veel lesgegeven dan normaal omdat ik in Kampen een zieke collega heb vervangen. Naast deze extra uren ook nog behoorlijk wat workshops gedraaid waaronder een aantal “Dirkjan de Vuilnisman” workshops op een basisschool in Oldemarkt. 

Het eerste weekend van oktober ben ik te gast geweest in Bremerhaven (Duitsland) bij de marching band Carpe Diem om hun mallet spelers eens flink bij te spijkeren op het gebied van muzikaliteit en techniek. Heel verrassend om zo’n kleine vereniging zo enthousiast aan het werk te zien! Tijdens dit bezoek heb ik ook veel kunnen vertellen over onze stokken en mallets. Er zijn wat mallets achtergebleven en ik ben met een mooi bladmuziek bestelling richting huis vertrokken. Halverwege oktober ben ik uitgenodigd door muziekvereniging Prinses Margriet uit Rouveen om na hun repetitie het één en ander te vertellen over hoe dat nou precies zit met onze compact arrangementen. Deze club ziet de noodzaak van straatoptredens maar kan niet meer met de hele club de straat op. Een leuke informatieve avond, met als dank een heerlijk krentenbrood. 

In november een interessante workshop bezocht en een leuk gesprek gehad met een bekende Nederlandse drummer over zijn nieuwe drum methode, die ik nu met een aantal leerlingen aan het testen ben. Wie weet is die methode binnenkort wel bij ons verkrijgbaar……? Eind november twee dagen met de Show & Marching Music stand bij Adams gestaan tijdens hun internationale slagwerk festival. Weer een aantal leuke nieuwe contacten opgedaan, waar je zeker meer van gaat horen of al gehoord hebt. Sinds kort verkopen we via Percussion Books namelijk de Kuppmen Carbon Fiber drumstokken, die 10 keer langer meegaan dan gewone houten stokken. Daarnaast is Percussion Books dealers geworden van QSticks die te gekke duurzame drumrods maken.

December is meestal een rustige maand qua speciale dingen. Naast de laatste optredens van het jaar met Barcode en een invalklus bij de Bende van Beuving heb ik lekker de tijd om de opnames van begin januari voor te bereiden en wat te componeren en te arrangeren. Er zitten weer een aantal leuke nieuwe concert slagwerk stukken aan te komen. Op 4 en 5 januari ga ik met een aantal collega's deze nieuwe concert slagwerkstukken filmen en natuurlijk ga ik je na die tijd weer uitgebreid informeren over deze nieuwe stukken met een aantal webinars! 

2016 was, mede namens jou, een fantastisch jaar waarin ik te gekke muzikale dingen heb mogen doen. In 2017 ga ik weer net zo hard m’n best doen om samen met jou leuke muzikale hoogtepunten te creëren! Namens het complete team wens is ik je een super mooi 2017! 

 


 

Terug