opc_loader

Artikelen beter vindbaar door gebruik filters

Artikelen beter vindbaar door gebruik filters

We werken in onze webshop steeds meer met filters waardoor je beter in staat bent te vinden wat je zoekt op onze website. In dit artikel leg ik je uit hoe je de filters kunt inzetten om de muziek te vinden die bij jouw vereniging past. Ik zal de algemene filters behandelen en per artikelgroep uitleggen welke filters er beschikbaar zijn om de muziek te vinden waar jij naar op zoek bent. 

Algemene filters

Het eerste filter wat je tegenkomt is het PRIJS filter. Met twee schuifknoppen kun je een minimumprijs en een maximumprijs instellen voor de artikelen die je zoekt. Heel handig als je van je vereniging een budget meegekregen hebt om nieuwe muziek, stokken of mallets aan te schaffen.

Het filter LEVERANCIERS vind je bij alle artikelgroepen. Weet je al van welke leverancier het artikel afkomstig is wat je zoekt of vind je altijd leuke muziek of boeken bij een bepaalde leverancier, dan is dit een handig filter voor jou. Om er achter te komen wat nieuw is bij een bepaalde leverancier is er voor de meeste leveranciers ook een filter aangemaakt met de naam van de leverancier met [NEW] er achter. Handig als je onze website regelmatig bezoekt en alleen op zoek bent naar nieuwe uitgaven van een bepaalde leverancier.

Ben je op zoek naar een stuk van een bepaalde moeilijkheidsgraad, dan is het filter NIVEAU voor jou een uitkomst. Omdat wij hoofdzakelijk met Amerikaanse leveranciers werken hebben op onze website de Amerikaanse niveau aanduiding (easy, medium, advanced e.d.) gehandhaafd. Om het voor Nederlandse klanten overzichtelijker te maken hebben we nu ook achter de Amerikaanse niveau aanduiding gezet met welke Nederlandse divisie dit globaal correspondeert. Zo weet je dus nu in grote lijnen in welke divisie je uit mag komen met de bij ons beschikbare buitenlandse uitgaven.

 

Marching Band

Bij onze marching band en drumfanfare uitgaven kun je sinds kort met behulp van het filter ENSEMBLE kiezen of je een algemeen marching band of drumfanfare arrangement zoekt of dat je op zoek bent naar een uitgave voor een zogenaamde compact band. Deze compacte arrangementen zijn als speelbaar met zes of acht koperblazers en worden geleverd met concert slagwerk partijen zodat ze ook tijdens een concert optreden met een compact blaas-, harmonie- of fanfareorkest goed tot zijn recht komen.

Met het filter INSTRUMENTATIE kun je aangeven of je op zoek bent naar stukken voor een heel klein orkest (very small band), een klein orkest (small band) of een groter orkest (full band). De very small band arrangementen zijn geïnstrumenteerd zodat de stukken speelbaar zijn met vier koperblazers en slagwerk. Kies je voor small band dan krijg je alle stukken te zien die geschikt zijn voor minimaal zes koperblazers, één malletpartij en slagwerk. Bij de meeste full band arrangementen moet je rekening houden met een minimale blaasbezetting van acht koperblazers, twee malletpartijen en slagwerk.

 

Marching Percussion

Binnen onze uitgaven voor marching percussie ensemble maken we onderscheid in stukken voor alleen slagwerk en stukken met met mallets en slagwerk. Je kunt deze opties selecteren via het filter ENSEMBLE. Selecteer je de stukken voor alleen slagwerk dan krijg je een overzicht van de bij ons beschikbare drum cadences. Deze zijn meestal geschreven voor snare drum, multi toms, cymbals, bass drums en soms aanvullende percussie partijen. Selecteer je de stukken met mallet dan vind je een overzicht van mallet features waar naast de bovenstaande percussie partijen een aantal melodische stemmen toegevoegd zijn. Meestal zijn dat partijen voor bells, xylofoon, marimba en een optionele vibrafoon partij.

 

Concert Slagwerk

Als je op zoek bent naar bladmuziek voor jouw concert slagwerk ensemble is het belangrijk om te weten voor hoeveel spelers het stuk geschreven is. Op onze website kun je dit met behulp van het filter AANTAL SPELERS selecteren.

In Nederland en Europa zie je ook nog veel concert slagwerk ensembles die geen gebruik maken van melodische slagwerkinstrumenten. Speciaal voor deze groep hebben wij het filter ZONDER MALLETS geïntroduceerd, je vindt dan meteen een overzicht van alle beschikbare muziek zonder melodische slagwerk instrumenten.

 

Boeken

Met behulp van het filter INSTRUMENTEN GROEP kun je bij de boeken selecteren of je op zoek bent naar een boek voor slagwerkers, houtblazers of koperblazers. Veel mensen weten dit niet, maar we kunnen je inderdaad ook helpen aan methodeboeken voor veel verschillende blaasinstrumenten.

Je kunt dan met het filter INSTRUMENT verder zoeken binnen de instrumenten groep. Zo kun je dus het juiste boek vinden voor het instrument waar jij je op dat moment in aan het verdiepen bent of extra speelmateriaal voor nodig hebt.

 

Stokken & Mallets

Omdat we ook nog steeds bezig zijn met het uitbreiden van onze stokken en mallets collectie, hebben we daar ook maar een filter op los gelaten. Bij de MALLETS kun je kiezen uit bells/xylo mallets, marimba mallets, timpani mallets en vibrafoon mallets en bij de STICKS kun je selecteren op concert sticks, drum set sticks en marching sticks.

 

Ik hoop dat op deze manier het shoppen in onze webshop wat eenvoudiger wordt en dat je eerder kunt vinden waar je naar op zoek bent. Mocht je suggesties hebben voor nieuwe filters of ander aanpassingen in onze webshop, dan hoor ik dat graag.

 

Terug