opc_loader

Marching Percussion Workshop Polen

Marching Percussion Workshop Polen

Op 5 & 6 juni a.s. is Show & Marching Music eigenaar Dirkjan van Groningen te gast in Polen voor een aantal marching/rudimental workshops. In 2011 heeft hij ook een aantal gastlessen in Polen mogen verzorgen, naar aanleiding van dit bezoek is zijn boek Snare Drum Basics in het Pools vertaald.

 

Op dit moment hebben zich zo'n 30 slagwerkers uit heel Polen ingeschreven voor de workshop in het noord Poolse Gryfice. Een aantal deelnemers uit het zuiden van Polen heeft er zelfs ruim zes uur reizen voor over om deze workshop te volgen.

 

Omdat het fenomeen marching percussion in Polen een relatief nieuw begrip is zal tijdens de workshop veel aandacht besteed worden aan basisbeginselen zoals grip, houding, speel techniek en tuning. Verder zal er met de deelnemers een leuk stuk ingestudeerd worden.

 

De workshops zijn tot stand gekomen door samenwerking van de Poolse Majestic Percussion importeur SoYia productions, Roland Poland, Pro-Mark, Show & Marching Music en Krysztof Malicki. Krystof is de muzikaal leider van de Red Swing Low band uit Gryfice, die de plaatselijke organisatie verzorgt.

Terug