opc_loader

T&M Cadence Packs

T&M Cadence Packs

T&M Cadence Packs

Onze T&M Cadence Packs (Vol. 1, Vol. 2 en Vol. 3) zijn geschreven voor verschillende soorten slagwerkgroepen. Iedere drumband, tamboerkorps, drumline of (marching) percussie ensemble kan veel plezier beleven aan deze lekkere groovy slagwerk stukken. De stukken zijn geschreven voor:

  • snare drum
  • multi-toms (duo/trio/quad)
  • bekkens
  • grote trom
  • percussie

 

Paiste Mini Marching Hi-Hat

Snare drum partijen met hi-hat

Om met jouw drumband of percussie ensemble lekkere drum grooves te kunnen spelen schrijven we soms het gebruik van een hi-hat voor in de snare drum partijen. Je kunt daar natuurlijk een echte hi-hat voor gebruiken die je normaal bij een drumstel ziet, maar er zijn ook speciale hi-hats die je kunt monteren op je snare drum waardoor ze marcherend te gebruiken zijn. Door goede samenwerking met een van onze leveranciers is het mogelijk deze hi-hat meteen mee te bestellen. Het materiaal om de hi-hat aan een van de spanschroeven van je snare drum te bevestigen wordt meegeleverd.

 

 

Multi-Toms (Quad)

Wat zijn multi-toms

Je ziet dat steeds meer drumbands gebruik gaan maken van de zogenaamde multi-toms of timp-toms. Deze toms sets (bestaande uit 2 tot 4 toms) kunnen met behulp van een adapter aan een carrier (harnas) gedragen worden. Door de ophanging van de toms wordt het gewicht goed verdeeld, waardoor multi-toms marcherend prima te gebruiken zijn. Door deze instrumenten te gebruiken kun je meer melodische lijnen aanbrengen in het vaak nogal monotone slagwerk van de traditionele drumband.

 

 

Marching Snare Drum

Balans tussen multi-toms en snare drums

Om de balans in je drumband of percussie ensemble goed te houden moet je er rekening mee houden dat je per 2 snare drummers 1 multi-tom nodig hebt. Heb je 4 snare drummers dan zou je dus, om de balans in orde te houden, daar twee multi-toms spelers tegenover moeten zetten. Je ziet vaak drumbands maar één multi-tom gebruiken tegenover een flinke batterij snare drums. Let hier dus mee op, want op deze manier sneeuwen die leuke melodische tegenpartijen juist weer onder.

 

 

Verschillende multi-tom partijen

Bij de T&M Cadence Packs vind je in de partituur multi-tom partijen voor trio toms en quad toms. Daarnaast hebben we een versie toegevoegd met alle noten op één lijn (single line version) die je bijvoorbeeld met doffe trommels kunt spelen voor als je (nog) niet met multi-toms werkt. Verder leveren we ook duo tom partijen mee, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor bongo's en/of timbales.

 

 

Cd-rom

Alle losse partijen worden als pdf geleverd op de bijgesloten cd-rom. Je hoeft dus alleen de partijen af te drukken die je echt nodig hebt. Op de cd-rom vind je ook opnamen van alle cadences of grooves in mp3 formaat. Daarnaast vind je op de cd-rom onze speciale slow down audio software waarmee je de mp3 langzamer af kunt spelen. Heel handig als je de muziek nog niet in het voorgeschreven tempo spelen kunt.

 

 

Multi-tom techniek boeken

Als je meer wilt weten of het fenomeen multi-toms kijk dan eens naar de volgende boeken van Julie Davila en Bill Bachman. Zij hebben zeer bruikbare boeken geschreven over de basisbeginselen van het bespelen van de multi-toms.

 

 

Workshops

Speciaal om eens kennis te maken met deze pakketten hebben wij de workshop "de groovy drumband" ontwikkeld. Door de goede samenwerking met Majestic Holland B.V. kunnen we tijdens zo'n workshop verschillende soorten multi-toms en andere slagwerkinstrumenten verzorgen. Deze kun je dan tijdens de workshop en aan de hand van onze muziek uitproberen. Zo sla je drie vliegen in een klap. Je maakt kennis met nieuwe muziek, je ontvangt waardevolle tips van een bevlogen professional en je kunt nieuwe instrumenten uit proberen.

 

Contact

Wil je meer weten over een van de bovenstaande onderwerpen, dan horen we dat graag van je. Als je dat doet via onze contact pagina dan wordt je e-mail zo spoedig mogelijk behandeld. 

 

 

 

 

 

Terug