opc_loader

Ik help jouw vereniging graag vooruit met mijn creatieve muzikale concepten waarmee je onze bladmuziek snel en zorgeloos in kunt studeren. 

"Ik geniet er echt van om muziekverenigingen stappen te zien maken nadat ze met één van mijn creatieve muzikale concepten aan de slag zijn gegaan. Of je nou in een harmonie, fanfare, showkorps of slagwerkensemble speelt er is altijd bladmuziek, educatief materiaal of een workshop waar we jouw vereniging vooruit mee kunnen helpen."

Dirkjan van Groningen | Creative Director 

Onze concepten worden gebruikt door verschillende Europese muziekverenigingen omdat:

➨ Iedereen mee kan spelen

We leveren veel verschillende blaas transposities en slagwerkpartijen (met name bij onze compact band en flexible percussion series) omdat we het belangrijk vinden dat zo veel mogelijk muzikanten mee kunnen spelen en plezier beleven aan onze bladmuziek. Ontbreekt er een transpositie of slagwerkpartij, dan zorgen we er voor dat deze zo snel mogelijk voor je klaar staat in onze online drive. 

➨ Je er direct mee aan de slag kunt

Omdat je alle losse partijen meteen kunt downloaden via onze online drive, kun je al voor de repetitie de losse partij en de opname naar je leden sturen. Op deze manier kunnen de leden de muziek thuis alvast voorbereiden waardoor repetities vlotter verlopen. Je kunt zo meer tijd besteden aan samen muziek maken. Uiteraard is het ook handig om met behulp van de downloadbare partijen een digitaal archief aan te leggen voor je vereniging. Zo heb je altijd voldoende reserve partijen bij de hand. 

➨ Alles snel en eenvoudig in te studeren is

Door de meegeleverde opname te gebruiken in combinatie met de, speciaal voor ons ontwikkelde, slow down audio oefensoftware kun je de opname op een langzamer tempo afspelen. Een handige tool om oefenen leuk te maken en geleidelijk aan naar het uiteindelijke tempo toe te kunnen werken. Onze slow down audio oefensoftware (geschikt voor mac en windows) is vrij om te gebruiken voor alle leden en bevat zelfs een loop functie. 

➨ De extra hulpmiddelen zoals:

  • Downloadbare partijen (pdf)
  • Complete opname (mp3) 
  • Slow down oefen software

er voor zorgen dat je zorgeloos met nieuwe bladmuziek aan de slag kunt. Omdat je met deze hulpmiddelen muziek sneller in kunt studeren kun je vaker met nieuwe stukken beginnen, waardoor je repetities leuk en afwisselend houdt

Om te ontdekken welk concept het meest geschikt is voor jouw muziekvereniging vind je hieronder een overzicht van onze concepten. 

Compact Band Series

Veel verenigingen gebruiken de bladmuziek uit onze compact band series om straatoptredens leuk te maken voor leden en publiek, door groovy pop stukken te spelen in plaats van standaard straatmarsen. Door de toevoeging van drums en percussie partijen ook goed te gebruiken tijdens concert optredens. De compacte instrumentatie zorg er voor dat de stukken al speelbaar zijn voor clubs met 6-8 koperblazers en 2-3 (marching) slagwerkers. Ook goed te gebruiken om tijdens een concert je orkest en malletband samen te laten spelen. 

Flexible Percussion Series

De bladmuziek uit onze flexible percussion series wordt gespeeld door Europese marching groepen met uiteenlopende bezettingen. Door de extra partijen voor verschillende concert slagwerk instrumenten, zoals bas (marimba), vibrafoon en drum set, komt de muziek uit deze serie ook prima tot z’n tijdens concert optredens. De flexibele instrumentatie zorgt er voor dat de stukken uit deze serie gespeeld kunnen worden met 3 mallet spelers (bells, xylofoon en marimba) en 2 - 3 (marching) slagwerkers. Handig als je met jouw club naast concerten ook regelmatig straatoptredens verzorgt.

Street Beat Series

Onze street beat series worden gespeeld door drumbands en slagwerkgroepen die in plaats van standaard tamboer marsen liever lekkere groovy drumbeats spelen om hun publiek te vermaken. Door de extra partijen voor verschillende multi toms en (gestemde) bass drums, is deze muziek geschikt voor veel verschillende bezettingen. Bij onze cadence packs worden naast de uiteenlopende marching slagwerkpartijen ook optionele (latin) percussie partijen geleverd. De meeste cadences of street beats zijn als speelbaar met 3 (marching) slagwerkers. 

On Stage Percussion Series

De bladmuziek uit de on stage percussion series is geschreven voor slagwerkgroepen die hoofdzakelijk gebruik maken van concert slagwerkinstrumenten. Naast de stukken voor melodische ensembles vind je in deze serie ook bladmuziek voor groepen die alleen ritmische instrumenten gebruiken. Naast de originele slagwerkensemble composities bevat deze serie ook arrangementen van klassieke meesterwerken en bekende pop stukken waarbij soms gebruik gemaakt wordt van een ritme sectie en/of blazerssectie. 

Educational Series

Onze educational series bevat methodeboeken voor verschillende slagwerkinstrumenten. De play-alongs die meegeleverd worden zorgen er voor dat slagwerkers op een leuke manier voorbereid worden op het luisteren naar en reageren op andere instrumenten, waardoor ze snel in een vereniging mee kunnen spelen. We helpen je graag met methodeboek voor snare drum, multi toms, bass drum, bekkens, drumset en mallets. Van de meeste boeken uit onze educatie serie zijn gratis downloadable e-books verkrijgbaar, zodat je ze op je gemak uit kunt proberen. 

Met welk concept wil je met jouw muziekvereniging aan de slag?

Heb je nog nooit met een van onze concepten gewerkt en zou je dat graag eens uitproberen? Als je mij laat weten welk concept je uit zou willen proberen, dan stuur ik je een kortingscode die je kunt gebruiken bij de aanschaf van bladmuziek uit een van onze series.