opc_loader
Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

Dirkjan van Groningen

 

De in 1971 in Kampen geboren Dirkjan van Groningen kwam op 8 jarige leeftijd voor het eerst in aanraking met slagwerk bij de locale muziekvereniging A.M.D.G. Tijdens zijn middelbare schooltijd speelde hij in verschillende bekende Nederlandse showbands, drumcorps, slagwerk ensembles en orkesten.

 

In 1993 toerde Dirkjan een zomer lang door Amerika en Canada om met Dutch Boy Drum and Bugle Corps uit Canada deel te nemen aan internationale drumcorps wedstrijden. In september 1993 begon Dirkjan de opleiding klassiek slagwerk aan het Zwols conservatorium, waar hij studeerde bij Jan Wissink, Peter Prommel en Peter Berk. In 1998 behaalde hij hier zijn diploma klassiek slagwerk. In augustus 1999 heeft hij zijn studie afgerond met het diploma slagwerk lichte muziek.

 

Dirkjan is actief als slagwerkdocent aan het Muzisch Centrum te Emmeloord. Als drummer is hij actief in verschillende (gelegenheids) formaties. Dirkjan is de oprichter en eigenaar van Show & Marching Music. In deze functie schrijft hij muziek en verzorgt hij workshops voor veel verschillende Europesche (marching) bands en (indoor) slagwerk ensembles. Dirkjan is de auteur van de populaire Snare Drum Basics methode boeken en wordt gesponsord door Roland Central Europe, Majestic Percussion Instruments en Promark Drumsticks.

 

Dirkjan van Groningen op Facebook

Menu
  • Nederlands
  • English