opc_loader

Jan Wolfkamp

 

Jan Wolfkamp studeerde klassiek slagwerk en drums aan het conservatorium in Zwolle.

 

Na zijn afstuderen in 1987 speelde bij verschillende Nederlandse (theater) muziek producties zoals Jenny Arean, Robert Paul, Robert Long, Macbeth, Hessel v/d Wal, Big Band Bodycheck, Sido Martens, Alleen op de Wereld en Purper.

 

In 1993 won hij de Scheveningen Begeleiders prijs.

 

Als drummer/loopist in de band van de Amerikaanse stickspeler Greg Howard tourde hij diverse keren door de Verenigde Staten en Frankrijk en Zwitserland. In deze band combineert hij akoestische en elektronische drums tot “live looping”.

 

Ook maakte hij verschillende CD’s met o.a. Sido Martens en Hessel van der Wal. In 2003 schreef hij de muziek  voor het theaterproject MacBeth . Op de CD ‘Music inspired by Da Vinci” programmeerde en speelde hij alle percussie en drumpartijen.

 

In zijn soloproject ‘Pads Alloud’ combineert hij akoestisch slagwerk met elektronica en loops en maakt gebruik van multimediatechnieken. Hiermee speelde hij op diverse slagwerkfestivals. Van zijn solo project zijn 2 CD’s verschenen.

 

Jan speelde in muziek-projecten met bassist Michael Manring (USA) en bamboe fluitspeler Ronu Majumdar (India). Samen met Marcel van Cleef vormt hij het percussieduo ‘Wolfkamp & van Cleef’. Met Herman Nijkamp en Erik Raayman speelt hij regelmatig in diverse jazzclubs. Meer over Jan Wolfkamp vindt je op www.wolfkamp.com.

 

Jan Wolfkamp op Facebook