opc_loader

 Bladmuziek 
Onze specialiteit is het voor jou verzamelen van bladmuziek voor compacte (marching) bands, drumfanfares, blaasorkesten, marching percussie groepen, drumbands of concert slagwerk ensembles. Omdat wij al meer dan 15 jaar ervaring hebben met het uitgeven en importeren van bladmuziek vind je bij ons eigenlijk altijd wel iets leuks voor je komende concert, mars optreden of nieuwe show programma. 


We proberen met behulp van zo veel mogelijk informatie (o.a. demo tracks, partituur voorbeelden en video’s) voor jou een duidelijk beeld van alle stukken te scheppen. Mocht je om wat voor reden dan ook twijfelen over de aankoop van een stuk, neem dan contact met ons.  We denken graag met je mee tijdens de aankoop van nieuwe muziek. We zouden het zonde vinden dat een stuk ongebruikt in de kast beland. 


 Methode Boeken 
Om in een orkest of ensemble goed te kunnen functioneren, is het verstandig om een ervaren docent te zoeken die je wegwijs kan maken op het instrument van jouw keuze.  Deze docent kan je prima adviseren welk methode boek voor jou het meest geschikt is om je voor te bereiden op het meespelen in een orkest of ensemble. Schrijf het advies van de docent duidelijk op, want niets is zo vervelend om erachter te komen dat je een ander boek besteld hebt dan de bedoeling was. 

Naast onze eigen slagwerk methode boeken zijn er veel andere blaas- en slagwerk boeken uit voorraad leverbaar. In onze webshop vind je over ieder blaas- en slagwerkboek uitgebreide informatie. Wil je meer weten over de inhoud van een bepaald methode boek, dan kun je daarvoor altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag. Ben je op zoek naar meer of andere slagwerk boeken? Kijk dan eens op www.percussionbooks.com. Dit ook een onderdeel van ons bedrijf en het is geen probleem, als je het even aangeeft, om bestellingen samen te verzenden. 

 Workshops 
Wij hebben de afgelopen jaren een behoorlijke reputatie opgebouwd op het gebied van organiseren van workshops voor bedrijven, muziekorganisaties, scholen, verenigingen en ensembles. Naast de openbare workshops die we zo nu en dan organiseren is het mogelijk een Show & Marching Music docent of specialist in te huren voor een muzikale workshop of clinic voor jouw groep, school, bedrijf of vereniging, eventueel gericht op een bepaald instrument of instrumentengroep. Door de jaren heen hebben onze ervaren en docenten les gegeven tijdens workshops en clinics door heel Europa. 

We maken een onderverdeling in workshops en clinics voor deelnemers met ervaring (voor bijvoorbeeld muziekverenigingen en muziekscholen) en voor deelnemers zonder ervaring (voor bijvoorbeeld schoolklassen en feestjes). Meer hierover vind je op onze speciale workshop pagina
 

 Stokken en Mallets 
Voor slagwerkers zijn een paar drumstokken, marimba- of xylofoon mallets essentieel. Bij ons vind je alles wat je nodig hebt om je favoriete slagwerkinstrument goed te laten klinken. Koop je al jaren hetzelfde model trommelstok, dan kun je die prima via onze webshop bestellen, maar ben je op zoek naar bijvoorbeeld nieuwe vibrafoon mallets of paukenstokken, dan is dat niet zo eenvoudig, want die wil je toch eerst eens vastgehouden of gehoord hebben. We bieden je daarom de mogelijkheid om onze stokken en mallets op jouw eigen instrumenten uit te proberen. We komen graag in contact. Een afspraak is gauw gemaakt. 


 Software 
Voor musici is een goed stuk muziek software onmisbaar tegenwoordig. Bij Show & Marching Music werken we al jaren met Finale. Dit muziek verwerkingspakket is ontwikkeld door de firma Make Music. Naast Finale hebben zij ook het populaire en voordelige Print Music ontwikkeld. Dit, ook in het Nederlands verkrijgbare pakket, is speciaal ontwikkeld voor de minder veeleisende gebruiker. Sinds kort is het ook de populaire tegenhanger van Finale Sibelius via ons leverbaar. We zijn er best trots op dat wij je kunnen helpen aan twee van de meest gebruikte muziek verwerkingspaketten ter wereld. 

 Muziek “Op Maat” 
We hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd met het schrijven van “op maat” arrangementen voor verschillende muziekverenigingen en ensembles. Onze professionele arrangeurs denken graag mee en zien het als een uitdaging om de muziek zo veel mogelijk aan te passen aan de bezetting, wensen en het niveau van jouw vereniging. Hier vind je een overzicht van verenigingen waar we de afgelopen jaren “op maat” muziek voor geschreven hebben. 

 Muziek Aanpassen of Verwerken 
Bij alle Show & Marching Music uitgaven wordenuiteenlopende blaastransposities en verschillende slagwerkpartijen op een cd-rom in pdf formaat meegeleverd. Mocht de door jou gewenste transpositie of slagwerkpartij niet meegeleverd worden, dan is één mailtje genoeg. Je ontvangt dan zo snel mogelijk de aangepaste partij als pdf in je mailbox. 

Bij de meeste buitenlandse marching band en drumfanfare arrangementen leveren we speciaal voor de Europese markt een tuba of sousafoon partij in Bes mee. Wil je andere transposities of aanpassingen, dan rekenen we daarvoor € 10,00 per aangepaste partij. Wij kunnen jouw (met de hand) geschreven muziek verwerken tot professionele partituren en/of losse partijen. De partituren of partijen kunnen in ieder gewenst formaat aangeleverd worden en verwerkt en afgeleverd worden zoals jij dat wilt. We denken graag met je mee. 

 Muziek Distributie 
Wij zijn trots dat we voor o.a. Row-loff Productions, Tapspace Publications, Drop 6 Music, The DEV Music Company, Smith Mallets en Salyers Percussion de distributie voor Europa mogen verzorgen. Ben jij als ondernemer geïnteresseerd om deze producten in je assortiment op te nemen, neem dan contact met ons op. We zullen er voor zorgen dat je zo snel mogelijk de juiste informatie hebt om de artikelen aan je (web) shop toe te voegen. 
 

 Producten van andere leveranciers 
We hebben door de jaren heen een behoorlijk netwerk van leveranciers opgebouwd, hierdoor is het vaak mogelijk om bladmuziek, methodeboeken, stokken, mallets en software van fabrikanten te leveren die niet standaard in ons assortiment zitten. Wij ontvangen regelmatig mailtjes van klanten met vragen over producten van andere fabrikanten. We proberen altijd zo snel mogelijk terug te mailen met een prijs en een levertijd. Je hoeft dus niet meteen te beslissen over je aankoop. 

 Audio Producties 
Door onze mobiele studio zijn we in staat om jouw koor, orkest, combo, harmonie, fanfare, marching band of drumfanfare op iedere locatie digitaal op te nemen. We kunnen desgewenst ook de mixage, mastering en cd productie verzorgen. We komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken. 
 

 Jouw Producten 
Vind jij dat wij jouw composities, arrangementen, methodeboeken, stokken of mallets aan een van onze webshops toe zouden moeten voegen, neem dan contact met ons op. We zijn benieuwd of je ons kunt overtuigen een leuke samenwerking in gang te zetten.


 Voorraadbeheer, Levertijden en Verzending 
Uiteraard doen we ons best om er voor te zorgen dat de meeste producten uit voorraad leverbaar zijn en blijven. Dat mislukt helaas ook wel eens. De marching band en drumfanfare arrangementen van Alfred, Hal Leonard en Arrangers’ zijn meestal niet uit voorraad leverbaar. Op deze stukken zit vaak een levertijd van 2 – 3 weken. Bij je bestelling zullen we ook aangeven dat dit artikel eerst bij onze leverancier besteld moet worden. Artikelen die uit voorraad leverbaar zijn worden meestal dezelfde dag nog verstuurd.