opc_loader

Peter Vulperhorst

 

Trommelen, drummen en slagwerk spelen zat er bij mij al heel vroeg in. Bij het Pasveerkorps spelen en groeien tot Slagwerkertje, daarnaast het volgen van een slagwerkopleiding aan het Gemeentelijk Muziek Instituut te Leeuwarden o.l.v. top docent en musicus Johan Faber. Nu onder de naam “Parnas”.

 

In 1987 is Peter gestart met de opleiding aan het Utrechts Conservatorium. Later vervolgd aan het Sweelinck Conservatorium.In 1994 ben ik afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium als Uitvoerend Musicus. In 1992 behaalde ik mijn onderwijs diploma aan het Sweelinck Conservatorium. Tijdens zijn studie speelde Peter met Alle radio orkesten van de Omroep en werkte als slagwerker bij de nieuwe slagwerkgroep Amsterdam. Peter heeft in 1 jaar muziek gestudeerd in Amerika en behaalde in 1984 de “Best Student award”. Tijdens dit jaar marcheerde hij met The West Genesee Wildcats marching band ” en won de titel “State Champions” van New York.

 

Peter is in binnen en buitenland een bekende en veelgevraagde percussionist. Opdrachten zoals clinics, masterclasses, concerten en jureren tijdens grote evenementen. Peter heeft als percussionist vele beroemde musical producties gespeeld zoals: The Lion King, Tarzan, Copacabana, The Wizz en Sweet Charity. Peter speelde en werkte direct en indirect met grote namen zoals mr. Phil Collins, Simon Philips, Chris Hinze, Internationale bekende Percussiegroep “Circle Percussion”, Slagwerkgroep Amsterdam e.v.a. Peter is gespecialiseerd in het bespelen van een zeer uitgebreid slagwerk instrumentarium. Dit alles kun je nalezen op de site van: www.majestic-percussion.com. Op de multimedia pagina staan ook filmpjes. Hier speelt Peter samen met zijn goede vriend-collega paukenist Maarten Smit van het radio filharmonisch orkest, onder de naam Flying Dutch Percussion team. Peter heeft een eigen slagwerkschool en productie-verhuurbedrijf voor slagwerkinstrumenten onder de naam “The Percussion Factory”

 

De afgelopen 2 jaar is Peter meerdere malen uitgenodigd tijdens competities te Jureren en voor het verzorgen van Master Classes, Workshops en Clinics. Landen als Maleisië ,Thailand,  Indonesië, China, Taiwan en Europese landen. Peter is een lid van het internationale jury team PAS Italy 2009-2010. Daarnaast is Peter actief in het Expert Team voor de verdere ontwikkeling voor de Amateurkunst muziekbeoefening in Nederland.

 

Peter Vulperhorst op Facebook