opc_loader
Workshops & Clinics


Wij hebben een reputatie opgebouwd op het gebied van organiseren van workshops voor, muziekorganisaties, muziekverenigingen, (marching) bands en (slagwerk) ensembles. Naast de openbare workshops die we organiseren is het mogelijk een Show & Marching Music clinician of docent in te huren voor een workshop of clinic bij jouw groep, muziekwinkel, school of vereniging, eventueel gericht op een bepaald instrument of instrumentengroep. Door de jaren heen hebben onze evaren clinicians en docenten lesgegeven tijdens workshops en clinics door heel Europa. Tijdens clinics en workshops werken wij met stokken van Salyers Percussion en instrumenten van Roland en Majestic. We hebben o.a. de volgende te bieden.
 

Elektronisch Slagwerk

Roland RMP-12 Marching Snare Drum

Elektronisch slagwerk heeft zich de laatste jaren zo ontwikkeld dat het prima geïntegreerd kan worden binnen het hedendaagse slagwerkensemble. Hierdoor heb je een veel uitgebreider scala aan (slagwerk) instrumenten tot je beschikking.Er zijn bijvoorbeeld snare drums waar je meer dan alleen snare drum geluiden uit kunt halen en drum pads waarmee je loops, samples of special effects kunt activeren, die je anders niet zo snel zou gebruiken.

Drum DJ in actie!


Dirkjan van Groningen heeft zich de laatste jaren bezig gehouden met het integreren van elektronica in het hedendaagse slagwerkensemble. Zo maakt hij regelmatig gebruik van samples, loops en backtracks voor zijn slagwerkensemble arrangementen. Daarnaast verzorgt hij als "Drum DJ" live drums shows en workshops met een volledig elektronische drums- en percussie set-up.


Tijdens deze workshops maken de deelnemers kennis met verschillende elektronische slagwerk instrumenten van Roland en leren ze hoe je deze creatief toe kunnen passen in een malletband, slagwerk ensemble of een marching groep. Ook wordt er gewerkt aan een leuk speelstuk waarin verschillende elektronische slagwerk instrumenten gebruikt worden. De workshop kan op het niveau van de groep afgestemd worden, waardoor ze ook prima geschikt is voor jeugdgroepen. Electronisch Slagwerk & Marching Percussion Video.

Ben je geïnteresseerd deze workshop bij jouw vereniging of muziekschool plaats te laten vinden, dan kun je altijd contact opnemen voor een vrijblijvende offerte.


TOP
 

De “Groovy” Drumband

Groovy Drumband Workshop in België

Veel Nederlandse drumbands spelen nog vaak  traditionele marsmatige drumband muziek. Wist je  dat er tegenwoordig ook veel hele leuke “groovy” drumband stukken verkrijgbaar zijn? Deze stukken bevatten veel invloeden uit hedendaagse populaire muziek en zijn (zeker voor jeugdleden) leuker om te spelen dan de traditionele tamboer marsen, omdat de stukken veel beter aansluiten bij de belevingswereld van de jeugd.


Workshopleider Dirkjan van Groningen heeft zich gespecialiseerd in het schrijven van “groovy” muziek voor drumbands en slagwerk ensembles. Goede voorbeelden daar van zijn de stukken die hij schreef voor zijn “School Groove Pack” en het “T&M Cadence Pack”, waarvan inmiddels meerdere delen beschikbaar zijn.

Groovy Drumband Workshop in Zwolle


De workshop bestaat uit het behandelen van essentiële (basis) technieken en het instuderen van een aantal leuke “groovy” drumband stukken uit één van de bovenstaande pakketten. De workshop kan op het niveau van de drumband of slagwerkgroep afgestemd worden, waardoor de workshop ook prima geschikt is voor jeugdgroepen. De Groovy Drumband Video.


Ben je geïnteresseerd deze workshop bij jouw vereniging of muziekschool plaats te laten vinden, dan kun je altijd contact opnemen voor een vrijblijvende offerte.


 

TOP


 

Marching Percussion/Rudimental Drumming

Marching Percussion Workshop in Polen

De populariteit van marching percussion en rudimental drumming neemt toe in Europa. Hierdoor zijn er steeds meer verenigingen die overwegen zich met deze manier van drummen bezig te gaan houden. Maar hoe beslis je nu of je dat echt wilt met een vereniging? Wat dacht je van een marching percussion workshop?

Marching Percussion Workshop in Italië


Workshopleider Dirkjan van Groningen heeft, naast zijn speelervaring in verschillende Nederlandse showbands en drumcorps in Amerika getoerd met Dutch Boy Drum and Bugle Corps. Daarnaast heeft hij veel muziek geschreven en clinics verzorgd voor verschillende Europese marching bands, drumcorps en marching percussion ensembles. Met zijn ervaring en know-how maakt hij van iedere workshop een interessante, leerzame en gezellige ervaring.


De workshop bestaat uit het behandelen van de essentiële (basis) technieken voor de verschillende instrumenten uit het marching percussion ensemble, die in de verschillende inspeeloefeningen aan bod komen. We studeren ook een leuke cadence of groove in. Het is zelfs mogelijk een complete Majestic drumline te organiseren, zodat je alle verschillende marching instrumenten zelf uit kunt proberen. De workshop kan op het niveau van de groep afgestemd worden, waardoor deze ook prima geschikt is voor jeugdgroepen. Marching Percussion Video.

Ben je geïnteresseerd deze workshop bij jouw vereniging of muziekschool plaats te laten vinden, dan kun je altijd contact opnemen voor een vrijblijvende offerte.


 

TOP

Menu
  • Nederlands
  • English