opc_loader

WORKSHOPS

Ben je op zoek naar een nieuwe inspiratie of frisse input voor jouw muziekvereniging, school of organisatie, dan ben je bij Show & Marching Music aan het juiste adres!

Door de kennis en ervaring die we de afgelopen jaren tijdens onze workshops door heel Europa (o.a. België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen en Nederland) opgebouwd hebben, zijn we in staat van iedere workshop voor alle deelnemers een gezellige en leerzame ervaring te maken.

Op het gebied van slagwerk kunnen we je helpen met de onderstaande workshops. Ben je op zoek naar een andere muzikale workshop, neem dan even contact met ons op. Door het netwerk dat we in de loop der jaren opgebouwd hebben is er, in samenwerking met verschillende wereldwijde partners, van alles mogelijk.

 

  

01

 

Elektronisch Slagwerk

 

 

 

 

 

Elektronisch slagwerk heeft zich de laatste jaren zo ontwikkeld dat het prima geïntegreerd kan worden binnen het hedendaagse slagwerkensemble. Hierdoor heb je een veel uitgebreider scala aan (slagwerk) instrumenten tot je beschikking. Er zijn bijvoorbeeld snare drums waar je meer dan alleen snare drum geluiden uit kunt halen en drum pads waarmee je loops, samples of special effects kunt activeren, die je anders niet zo snel zou gebruiken.

 

Drum DJ in actie!


Dirkjan van Groningen heeft zich de laatste jaren bezig gehouden met het integreren van elektronica in het hedendaagse slagwerkensemble. Zo maakt hij regelmatig gebruik van samples, loops en backtracks voor zijn slagwerkensemble arrangementen. Daarnaast verzorgt hij als "Drum DJ" live drums shows en workshops met een volledig elektronische drums- en percussie set-up.

 


Tijdens deze workshops maken de deelnemers kennis met verschillende elektronische slagwerk instrumenten van Roland en leren ze hoe je deze creatief toe kunnen passen in een malletband, slagwerk ensemble of een marching groep. Ook wordt er gewerkt aan een leuk speelstuk waarin verschillende elektronische slagwerk instrumenten gebruikt worden. De workshop kan op het niveau van de groep afgestemd worden, waardoor ze ook prima geschikt is voor jeugdgroepen. Electronisch Slagwerk & Marching Percussion Video.

Ben je geïnteresseerd deze workshop bij jouw vereniging of muziekschool plaats te laten vinden, dan kun je altijd contact opnemen voor een vrijblijvende offerte.


TOP
 

02

 

De “Groovy” Drumband

Groovy Drumband Workshop in België

Veel Nederlandse drumbands spelen nog vaak  traditionele marsmatige drumband muziek. Wist je  dat er tegenwoordig ook veel hele leuke “groovy” drumband stukken verkrijgbaar zijn? Deze stukken bevatten veel invloeden uit hedendaagse populaire muziek en zijn (zeker voor jeugdleden) leuker om te spelen dan de traditionele tamboer marsen, omdat de stukken veel beter aansluiten bij de belevingswereld van de jeugd.

 


Workshopleider Dirkjan van Groningen heeft zich gespecialiseerd in het schrijven van “groovy” muziek voor drumbands en slagwerk ensembles. Goede voorbeelden daar van zijn de stukken die hij schreef voor zijn “School Groove Pack” en het “T&M Cadence Pack”, waarvan inmiddels meerdere delen beschikbaar zijn.

 

Groovy Drumband Workshop in Zwolle


De workshop bestaat uit het behandelen van essentiële (basis) technieken en het instuderen van een aantal leuke “groovy” drumband stukken uit één van de bovenstaande pakketten. De workshop kan op het niveau van de drumband of slagwerkgroep afgestemd worden, waardoor de workshop ook prima geschikt is voor jeugdgroepen. De Groovy Drumband Video.

 


Ben je geïnteresseerd deze workshop bij jouw vereniging of muziekschool plaats te laten vinden, dan kun je altijd contact opnemen voor een vrijblijvende offerte.


 

TOP


 

03

 

Marching Percussion/Rudimental Drumming

Marching Percussion Workshop in Polen

De populariteit van marching percussion en rudimental drumming neemt toe in Europa. Hierdoor zijn er steeds meer verenigingen die overwegen zich met deze manier van drummen bezig te gaan houden. Maar hoe beslis je nu of je dat echt wilt met een vereniging? Wat dacht je van een marching percussion workshop?

 

Marching Percussion Workshop in ItaliÁƒÆ’Á‚«


Workshopleider Dirkjan van Groningen heeft, naast zijn speelervaring in verschillende Nederlandse showbands en drumcorps in Amerika getoerd met Dutch Boy Drum and Bugle Corps. Daarnaast heeft hij veel muziek geschreven en clinics verzorgd voor verschillende Europese marching bands, drumcorps en marching percussion ensembles. Met zijn ervaring en know-how maakt hij van iedere workshop een interessante, leerzame en gezellige ervaring.

 


De workshop bestaat uit het behandelen van de essentiële (basis) technieken voor de verschillende instrumenten uit het marching percussion ensemble, die in de verschillende inspeeloefeningen aan bod komen. We studeren ook een leuke cadence of groove in. Het is zelfs mogelijk een complete Majestic drumline te organiseren, zodat je alle verschillende marching instrumenten zelf uit kunt proberen. De workshop kan op het niveau van de groep afgestemd worden, waardoor deze ook prima geschikt is voor jeugdgroepen. Marching Percussion Video.

Ben je geïnteresseerd deze workshop bij jouw vereniging of muziekschool plaats te laten vinden, dan kun je altijd contact opnemen voor een vrijblijvende offerte.


 

TOP

SD


Snare Drum Techniek

Bij de meeste verenigingen ligt het accent tijdens de repetitie op het instuderen van nieuwe muziek en schiet het werken aan techniek er meestal een beetje bij in. Wist je dat als je serieus met je techniek aan de slag gaat:


 

 • je dingen ineens makkelijker voor elkaar krijgt
 • je spel een flinke boost kan krijgen
 • muziek maken vaak weer leuk gaat worden


De afgelopen periode heeft Dirkjan zich intensief bezig gehouden met wat je als slagwerker allemaal nodig hebt om oefenen leuker en spelen eenvoudiger te maken, dit heeft geresulteerd in een complete online videocursus waarmee je in je eigen tijd en tempo je technische vaardigheden bij kunt schaven waardoor je bijvoorbeeld:
 

 • Makkelijker snelheid maakt
 • Spelen minder inspanning kost
 • Minder snel moe wordt tijdens het spelen
 • Sneller muziek in kunt studeren


Wil je daar meer over weten, dan kun je natuurlijk het gratis e-book over deze cursus downloaden, maar je kunt natuurlijk ook Dirkjan uitnodigen voor een workshop bij je vereniging. Aan de hand van het materiaal uit de cursus gaat Dirkjan zorgen voor veel nieuwe input en inspiratie bij jouw muziekvereniging.


Dus ben je op zoek naar een leuke en gezellige workshop om wat frisse input te krijgen voor de leden van jouw club over techniek, neem dan even contact op, een afspraak is zo gemaakt.


TOP


MAL


 

Mallet Techniek

Er zijn veel verenigingen die naast ongestemd slagwerk ook met melodisch slagwerk werken, maar soms is er binnen de vereniging geen specialist aanwezig die je (naast het raken van de juiste plankjes) meer kan vertellen over o.a. klank, projectie, stokken keuze en techniek met betrekking tot de verschillende melodische instrumenten? Wist je dat als daar eens serieus in duikt:

 

 • Je instrument beter kan gaan klinken
 • Je dingen makkelijker voor elkaar kunt krijgen


De afgelopen jaren is Dirkjan regelmatig te gast geweest bij verschillende binnen- en buitenlandse clubs om te helpen de mallet sectie een wezenlijk onderdeel van de vereniging te laten worden en heeft hij veel nieuwe muziek gecomponeerd en gearrangeerd voor deze instrumenten.  Tijdens de workshop is aandacht voor o.a.:


 

 • 2 mallet techniek
 • 4 mallet techniek
 • SamenspelWil jij gebruik maken van de kennis die Dirkjan de afgelopen jaren verzameld heeft op het gebied van melodisch slagwerk, neem dan nu contact met ons op om een workshop datum met jouw vereniging te plannen.


TOP